40w 4dy

Assalamualaikum ibu2x.. hari nie dah masuk 40w4dy tapi c kecik masih selesa dlm perut nie.. kalu mggu nie xbrslin jgk,kena serah diri isnin 27/7,tp perut asyik mengeras.. Doakn sy ibu2x semua😩😩

17 Balas

Semoga dipermudahkan urusan sis bersalin daripada awal hingga akhir. Tak payah risau, baby akan keluar bila tiba masanya. Cuma jangan ambil mudah kiraan baby bergerak dalam perut ya. Saya hari tu pun 41 minggu 2 hari baru bersalin lepas induce.

4y ago

Insya Allah sis.. tq sis

Semoga urusan puan di permudahkan...bykkan berjalan,Naik turun tangga, seks pun membantu...kalu baring mengiring puan boleh Cuba angkat n lipat kaki ke belakang..nurse yg ajar utk cepatkan bukaan...

4y ago

Tq sis.. insya Allah sis sy try..

Kalau perut asyik mengeras kan... Biasa nya tu tanda tanda juga, sbb baby kita belajar buka pintu🤭🤭punggung ada penat..... Gitu.....

Sme lah sis..klau minggu ni xbersalin lg hari selasa sy kena masuk wad😭..semoga dipermudahkan segala urusan ..aamiin

4y ago

Aamiin..mekasih sis

Sy 39 weeks...tgh tggu skt...klu tak kena induce 27/7 jg...doa sama2 sis...insyallah smua ok...

4y ago

Sma2x kita doa semoga dpermudahkan

Semoga dipermudahkn.. sya dlu pun sma menyerah sbb bby x nk kuar.. last2 dia induce bgi kluar..

Insyaallah semuanya pasti dipermudahkan.. Amin2, jaga diri dan baby baik2 yaa ibu..

sy pn tgu msa je ni..39weeks 3hari...tp bby kurng gerk..normal ke bby kurg gerak

4y ago

Kena pantau sis pergerakan baby..

Smg di permdhkn siz bersalin.. sy pun 29/7 due risau jgk ni xda tnda2 lgi

4y ago

Insya Allah,semoga kita dpermudahkn bersalin nnti..

Semoga dpermudahkan .. sy doakan sis