Baby Tak Makan

Assalamualaikum ibu2.. Sy ada sedikit kerisauan dimana bby sy 10 bulan x mau makan lebih kepada susu. Sy juga mengikuti group cara menyediakan makanan bby...bby sy still xnk mkn. Ape perlu sy buat??

3 Balas

anak sy umur 6 bulan sy da bg makanan pelengkap, ikut ckp nurse. bg terus ada karbo, serat protein. selalu buat sup sayur letak ayam cmpur dlm bubur nasi kosong.xperlu garam gula. lps blend jd sebati sedap je rasa nasi tu. selera anak mkn

Sama macam anak sy, smpai skrng umo da setahun 5bulan xnak makan sgt... Minum susu je bnyak, dah tukar susu pon mcm tu jgak.. Die start xnak makan masa die nk tmbuh gigi.. Start dari tu die xnk makan, smpai sekarang

Wsalam..bby dh ada gigi ke mummy?? Kot bby nk tumbuh ggi 2 sbb dye xnk mkn.mcm ank sy.msa 5m tmbuh gigi bwah.ni 8m tumbuh gigi atas plak.mmng sush nk bg mkn.susu je kuat.asalkn nk susu kira ok lg la

4y ago

Xpe sis..as long as nk mnyusu xpe.biar kn..tp bg jugak mkn.sikit2 pon xpe.klaw xnk mkn nasi.sis try buat nuget nasi or ape2.sis kne kreatif.sbb ank kita sama.sy buat mcm2 jugak.nuget nasi lempeng ape smua.asalkn ade nasi.sayur.dging/ikn/ayam