Makanan utk si comel ..

Assalamualaikum ibu2...maaf nk bertanya...anak sy berusia 4bln 23hari kira nk msuk 5bln la kan...blh x sy bg dia makan biskut rice tu...sbb dia tgok kami makan...mulut dia mcm nk mkn jgk...atau sy kena tgu dia 6bln bru blh bg makan...skg ni hanya mnyusu badan sepenuhnye.#ingintahu

2 Balas

6 BULAN BARU BOLEH MAKAN. IKUT TARIKH LAHIR BABY. KALAU ANAK SIS LAHIR 5/4 ANAK AWAK BOLEH MAKAN TARIKH 5/10. SEBELUM TU JANGAN LGSG BAGI MAKAN. Kalau sis taknak anak sis sakit jangan bg apa2 selain susu bawah umur 6 bulan. Sebab sis kena tahu ya, sistem penghadaman baby masih tak matang. Anak boleh jatuh sakit nanti.

9mo ago

okkkk...tq sis..