ALAHAN PADA SEMUA JENIS SUSU

Assalamualaikum ibu² yang berpengalaman sy anak first ,dri awal kandungan sy alahan dengan susu , kini usia kandungan sudah 4bulan, bila check up doktor nasihatkan sy ambil susu penting kalsium untuk tumbesaran baby dlm kandungan, tapi sy masih xboleh nk telan susu lagi , ibu² Ada pengalaman macam sy Tak ? Apa yang boleh tingkatkan kalsium selain minum susu ?

9 Balas

kalau susu berperisa coklat tak boleh juga ? kalau boleh , sis try la enfama perisa coklat . Minum dgn air suam & sejuk je . Jgn letak trus air panas . Scoops pun bole dikurgkan bagi mengurgkan rsa manis

4y ago

ouh kalau cmtu . kena makan vitamin yg doktor bagi . jgn skip

Try bancuh susu guna air sejuk, goncang dlm btol inshaaAllah blh mnum. wktu mngndung ank 1st sy ada mslh yg sama then org bg petua ni, brkesan pd sy. Wktu tu sy mnum susu anmum coklat

4y ago

Yeke sis thank you sharing 😊

Beli kat farmasi ubat kalsium nama obical.. Saya pun xleh minum susu doc suruh beli obical kat farmasi.. Alhamdulillah serasi dgn saya.. Try sis..

4y ago

Sama2 sis😊

Bgi thu doctor pasal ade alahan dgn Susu. Nnti doctor suggest vitamin

4y ago

Skrg ni sy still Amal new obimin drp kk dr awal kandungan lagi

Mana yg tak boleh telan susu boleh mkn pil kalsium..

4y ago

Oo ..okey baik sis next check up sy akan inform thank you

Ambil pil kalsium

pil kalsium

Pil