Pakai bengkung masa mengandung 3bulan

Assalamualaikum . Ibu2 sy nk tnya klau pkai bengkung dlm 13mggu bleh ke lg , sbb sy ad kenduri kawen . Pkaian smua ngam2 je dg bdan tp bila pkai perut nmpak mcm boroi .

12 Balas

Waalaikumussalam saya minta maaf tp saya sedikit emosi bila baca soalan awak ni 🥹 Pendapat saya ( saya hanya bagi pendapat ye ) awak mcm tak menghargai kehadiran malaikat kecil dalam rahim awak . Perut boroi , stretch marks itu semua bukti kasih sayang kita sebagai seorang ibu . mcm saya first time mom pregnant jerawat naik dkt badan + muka tp saya enjoy the process sebab bagi saya ni semua moment yg semua ibu nak rasa . Kalau awak pakai bengkung nanti awak juga tak selesa and takut jadi apa apa dekat baby . Saya doakan sis dipermudahkan urusan dan boleh slow slow cri baju yg cantik khas untuk mommy preggy 🥰