keguguran 3 kali?

Assalamualaikum ibu2 semua...baru dapat kekuatan utk masuk dlm group ni semula...lepas 3 kali keguguran...semuanya 1st trimester 7weeks ++ Tersangatlah sedih bila rasa kehilangan..air mata jd peneman,kata2 semangat dri suami dan keluarga jd penguat,allah tempat meluahkan rasa,last gugur bulan 12.2019..sampai skarang sy masih berehat lepas kehilangan...sy bincang dgn suami utk rehat dalam setahun x sggup nak kehilangan lg...tp ada satu persoalan dlm fikiran sy,masih ada peluang ke utk sy jd seorang ibu dan beri zuriat keturunan pd suami sy...terlalu kecil hati dengan keadaan...tp sy tau,allah sebaik perancang,Dia maha tau apa yg diaturkan terbaik utk hambanya...sy masih trauma lepas apa yg jd...sakit kehilangan lg pedih dri sakit saat gugur..sy nama kan ketiga2 anak sy 1.Muhammad Adam 2.Muhammad Yusuf 3.Muhammad maafkan ibu andai ibu tdk mampu menjaga dengan sebaiknya...sy mohon ibu2 yg ada pengalaman spt sy,bole kongsikan pengalaman dan sy mohon,ibu2 doakan pula rezeki utk sy...aaminn

4 Balas

Allah 3x sis berat dugaan sis. Takpe in shaa allah ade rzeki yang mendatang. Saya pon keguguran bln 7 2019 masa 9week cek kantung ada tapi jantung bby tak dapat detect bleeding teruk pastu pergi hospital doc scan semula kantung da tak de. Janin tersebut keluar waktu saya nak mndi balik dari hospital terus mak saya tanam n kami bagi nama muhammad Ammar. Tu pown down teruk sis tapi saya tak terbawak2 down saya tkowt melarat. Masa gugur tu apps mengandung ape sume saya padam husbnd tak kasi tgk or join mana2 group mengandung dia tau nnty saya sedih mcm ape. Skrg da kurang lah emosi tu. Skrg ni still ttc lagi. Doakan kami semua in shaa allah ade rzeki lain nanti.

4y ago

Insya allah...harap masih ada rezeki utk kte..

Wslm..sis jgn putus doa... mcm saya tahun 2019 memang sangan menduga.. saya 3 kali gugur . Bulan 5 , 7 dan 12.. memang sangat2 tertekan sebab kita pikir adakah mampu lagi mengandung ke,ada masalah ke kita ni mcm2.. tapi saya bersyukur saya ada anak seorg.. yg gugur ni untuk anak ke 2. Tapinxper sis.. kalau sis gugur.. memang sis ada peluang mengandung lagi cuma rahim kita perlu sihat n sis kena buat ujian saringan supaya tahu apa punca kerap keguguran. Saya laat bulan 12 tu saya redha yg xada rezeki lagi.. pastu bulan satu masa sya nak tunggu period saya lekat lagi n alhamdullilah sekrg 5bulan.. kena banyak sabar . Insyallah mesti sis akan rasa jadi seorg ibu

4y ago

Trima kasih😃tahniah mumy

Sy pon keguguran 3xkali. Jgn risau ade je rezeki nnt...

Doa yg baik2