Risiko minum air lebih 2-3liter semasa pregnant (bantu please 🙏)

Assalamualaikum ibu2 semua, sy cuma nak bertanya.. Sy pernah terbaca komen ada yg kata jangan minum air lebih dari 3 liter sehari semasa pregnant.. Ada tak ibu2 yg tau apa sebabnya dan risikonya kalau terlebih minum air? Kalau ada yg tahu, boleh la share sama2.. Kita belajar sama.. Sy dah try google, tapi tak jumpa jawapan.. Kalau ada yang tahu, jom kongsi ilmu sama2.. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #firstmom #seriusnanya

1 Balas

lebih 3 liter dah overdose tu. kesianlah kat buah pinggang nak proses kencing.. bukan shj kepada ibu hamil, semua masyarakat pun sama.

2y ago

@ tanpa nama: kita tambah isotonik dgn air kosong... 😊 saya follow pegawai kesihatan punya page, siaran di radio dan tv. thats why saya tahu. bukan agak2. fitness trainer pun mention gitu pasal air kosong berlebihan ni.