Clear Blue Digital vs Cassette UPT

Hi assalamualaikum ibu2 semua. Nak bertanya kan pendapat. Saya telah menjalankan ujian upt menggunakan jenis cassette (seminggu sebelum tarikh dtg bulan) dan menunjukkan hasil 2 garis (1 samar) kemudian disebabkan teruja kerana tgh ttc saya menggunakan clear blue digital dan mendapat keputusan 1-2 weeks. 5 hari selepasnya sahaja mencuba menggunakan cassette kembali untuk melihat 2 garis yg terang tetapi hanya muncul 1 garis. Jika mengikut apps kandungan saya berusia 3 minggu 5 hari dan saya mengalamai symptoms hamil.. saya plan untuk retest setelah terlepas tarikh dtg bulan. Saya keliru adakah saya hamil atau false positive result? (Tiada spotting atau darah keluar setelah mendapat result positive drp clear blue digital) tq.

1 Balas

biasa je. mybe yg cassete tu xboleh detect hormon hcg dlm bdn, sbb hormon hcg masih rendah lagi. tpi clearblue dh jelas. nnti dah 8w boleh pegi scan dkt klinik utk tgok bby + heartbeat.below than that, sometimes nmpk kantung or nmpk dinding rahim tebal je.

2y ago

terima kasih sis atas pendapat 🤗 doakan saya