sembelit

Assalamualaikum ibu2 semua.. Mcm mna nak atasi sembelit ketika hamil?.. Smpai tkt nak buang air besar.. Mohon tunjuk ajar semua.. #22week

41 Balas

Makan buah lai kuning.. N minum arabic gum.. Alhamdulillah.. Sblm ni sye mmg smbelit teruk.. Smpai kt dlm toilet berjam2.. Kdg smpai nagis na kluar kn njis pnye psl.. Lps mkn serbuk arabic gum n buah lai kuning.. Nak membuang pn x sakit lgi daa.. Sye beli kt online shoppe je.. Hrga pn x mhl..

5y ago

Boleh sis.. Sye bru 10week..seawal nye pn da bole mkn.. Alhamdulillah stkt ni xde pape.. Wc sis.. Tp jgn bncuh dgn air pns.. Pncuh dgn air sjuk.. N seawal pagi sblm srpn.. Smge bermanfaat sis..