sembelit

Assalamualaikum ibu2 semua.. Mcm mna nak atasi sembelit ketika hamil?.. Smpai tkt nak buang air besar.. Mohon tunjuk ajar semua.. #22week

41 Balas

Haritu pon same.. nak nangis jee.. 😭 Suro suami beli ubat kat farmasi.. xtahan, xselese.. hu

5y ago

Beli kat farmasi, lupe name dia.. bekesan gak.. tp mase ambil mase gak...

Lbihkn sayur..mkn buah..bykkan minum air...huhuhu..smbelit sbb effect ubt kite mkn

minum minyak kelapa dara sis.. insya Allah tiap2 hr meng buang.. x sembelit

5y ago

minyak kelapa dara d aura... sebenarnya x kisah pun... mana2. asalkan myk kelapa dara

Bykkan minum air msak, mnum sunquick pin okew, mkn buah oren.. insyaAllah xsembelit..

5y ago

Trima kasi sis.. Sya ari2 minum air masak, susu dan sunquick sis.. Tp tak jln jga.. Sya da seminggu sembelit.. 😢

Expert

Hari2 kena makan buah 2 kali sehari..air kena cukup..sayur jgn tinggal

5y ago

Sayur sya rajin mkn sis.. Bua tu tgh cuba skng ni.. Apa2 pn tq sis bg info😇

Makan buah prune kering atau minum segelas jus prune. InsyaAllah..

5y ago

Tq sis. Sya akn usaha kn nya😇

Sy kena jgak keras sakit sy mkn jambu batu jgn mnum milo

Air masak dan banyakkan makan buah buahan spt tembijai,orange

minum jus buah hari hari @ buah pun boleh 😀

Boleh try makan epal hijau dear. Sebiji sehari. 😉

5y ago

Tq info ya sis.. Sya usaha kn 😇