Pusat baby berbau 1 minggu pusat bru jatuh

Assalamualaikum ibu² pusat baby baru jatuh tdi,sbelum ni berbau dn kemerahan risau plk nnti ada jangkitan☹

Pusat baby berbau 1 minggu pusat bru jatuh
4 Balas

sis tak guna ubat sapu luka yng hospital dah bgi ke..saya hari tu guna ubat hospital dah bgi alhamdulillah 3 4 hari dah tinggal pusat..saya kerap cuci pusat..

Guna alcohol yg hospital bagi. Setiap kali mandi, keringkan betul2. Tiup kalau boleh. Pastu baru ltk ubat pakai kapas. Kalau ada Cotton bud guna skli

Waalaikumussalam. Dalam tu masih ada luka tu mommy. Cuba tanya nurse atau doc ubat apa yang boleh dibersihkan luka pusat bayi tu.

walaupun tali pusat dh jatuh, still kena cuci dgn alkohol sbb takut tapak dalam tuu masih basah