Milk booster

Assalamualaikum ibu² nak tnya mknn apa yg bole tmbhkn air susu bdn.ank asyik nagis ja x cukup susu.skrng sy cmpur dgn FM .#firstmom #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

16 Balas

kalau macam sy dulu, try semua yg org cakap..air rendaman halba, lobak putih, kurma, supplemen utk tambah susu etc semua tu xmenjadi dengan sy..last sekali adik sy goreng bayam merah, sy makan sesudu dua macam tu la..terus rasa bengkak susu, kiranya sis kena try & error sebab sis 1st time mum macam sy haritu..nt sis akan jumpa juga milkbooster yg sesuai dengan sis, jngan stres

2y ago

betul ckp sis @nurul fatihah. tak semestinya apa yg mommy lain suggest tu akan jadi milk booster kita juga. mgkin boleh jadi milkbooster bg mommy tu tapi utk kita jadi milk killer. kita sendiri yg kena try n error nak tau apa milk booster kita☺️

kurma buah dan sayuran warna oren atau kuning (cth lobak , pisang ) elakkan makan pedas protein kena cukup jaga jadual perahan (tetapkan masa untuk perah cth isnin 2ptg hari selasa pun mesti 2 ptg) sehari min gap 2 jam setiap sesi perahan (mesti perah on time untuk jaga demand dan supply jgn stress

Pegi kedai sensei mtak bahan2 utk milk booster…modal xsalah saya rm70 tp guna lama…ramuan sume gojiberry,kurma merah,kismis..tak pn boleh tanya dia apa yg bgus supaya jimat belanja

Tk prlu mkn supplmnt,ckup positifkn diri mkn mknan brkhsiat,masa ank first nnek jaga dia sdiakan mknn yg bersup.. Alhamdulillah air susu meriah smpi bngkk susu,😅

This one was shared by my friend when she visited KK. Boleh makan oat + susu lactation / preggy + kurma + badam + gajus. Sedap. Insya Allah ikhtiar berjaya

pergi berurut. tukang urut yg selalu urut org bersalin. nanti dia tungku dada, urut dada dan urut belakang utk tambah susu.

kalau saya, saya minum air buah longan & red dates ni. kat kedai2 ada rasanya. setakat ni memang menjadilah 😂

boleh try sup lobak putih...mnjdi dgn Sy smpai bgkak2 susu ..kena stop mkn lobak putih dh 😅

saya minum horlick dan susu je..pastu banyakkan makan sayur.alhamdulilah,susu jadi meriah.

Kalau saya Milo panas + roti paun..syur makaan syur betik pun bt air susu meriah