baby kerap mengeras

assalamualaikum ibu² , nak tnya klau baby kerap sngat mengeras kena pegi hospital ka??maaf sbab fist baby .

3 Balas

kalau mengeras kerap Dan konsisten wajib pergi hospital.. kalau mengeras ,x konsisten, lpas tu dia hilang tu false contraction.. tapi Masih perlu ke hospital sekiranya mummy ragu2 sbb baby kt dlm Kita xtahu n xnmpk. at least ada doc boleh tgkkan baby ok ke x

2y ago

perlu, sbb 38w Kira baby dh matang utk keluar.. jika tak pun nnti dpt rawatan utk batuk n selesema Mummy tu.. mummy boleh download apps contraction tracker utk lihat Masa perut mengeras tu konsisten atau tidak. n kt hospital doc pun akan Tanya bila mengeras,berapa minit. setidaknya ada tercatat nnti tunjuk je kt doc.

klau sy dlu g hospital..sbb 5 org ank sy xde tande ape pn..just mngeras kuat n kerap..bile cek ve dh 5cm..baru la kuar lendir coklat

Berapa weeks sis?