Sakit tekak batuk

Assalamualaikum ibu² nak tanya sbb sy kurang tahu 1st mom. Kalau batuk dh 2 3 hari kena ke klinik ke atau beli je ubat kat farmasi ? Kat tempat sy klinik desa kalau ke situ dia akan bagi ubat x ? X tahan dah sakit tekak asyik batuk 😓 #pleasehelp

7 Balas

pergi klinik.sis, mcm sy hari tu pun batuk ii jugak. Dah 2 hari. Sbb risau skrg ni kes covid dah muncul balik. Sy hari tu kena swab test postive covid 19. Tpi Alhamdullilah gejala x teruk sgt. dalam 5 hari tu kebah balik. Nnti.kk bagi ubat batuk yg khas utk.ibu mengandung.

pegi klinik kalau dia thu awak sakit dh lama dia akan mrh 😅sy sllu kene mrh sbb sllu btuk kdg selsema bila cek ade je masalah nadi lajulah itulah kdg dia ade effect kat kita sbbtu dia risau kat kandungan kita

p klinik sis...sy pon first mom jgk...nurse pon suh p klinik..sbb kte x bley mkn ubt sembarangan...

if belum pernah dapat ubat yg doktor bg, better jumpa doktor dulu

Better ke klinik ya

Pls ke klinik sis

ke klinik ya