Habatussauda

Assalamualaikum ibu², boleh ke masa mengandung ni mkn habatussauda? atau blh suggest supplement utk tingkatkan imun? musim² pandemik ni asyik risau je. nk makan apa² pn risaukan si kecil kt dalam ni. #23weeks #Vaccinated

4 Balas

Masa saya kena covid dulu, doktor kt maeps tk bg sy makan habbatus sauda. Dkt packaging habbatus sauda yg saya beli (brand minsham) pun kata contraindicated for pregnant women, kiranya tk boleh consume juga. Sbb was-was sy tk consume pun, cuma ambil vitamin C

Saya checkup swasta.. Habatussauda doktor tak bagi tapi doktor suggest virgin coconut oil start 3rd trimester

Habbatussauda panas rasanya. Kalau lepas bersalin boleh. Untuk banyakkan susu. Time preggy macam tak boleh.

sy ada ambil kadang2. rasa cergas kalau mkn tu. tp sbb panas, rasa malas nak mkn.