makanan bby

Assalamualaikum ibu2 ank sye dh 7bln 9hari sye bg ank sye makn macam tghari sye bg puree buah ptg bru sye bg bubur nak mintak pendapat boleh kn bg bby mkn macam tu ke kene tghari pow bubur.. Terima kasih

1 Balas

Dia macam ni. Puri buah tu adalah sebagai side menu je. Macam kita, makan buah sebagai snek. Betul tak? Dia makan bubur nasi sesudu dua, cukup dah. Tapi kalau kerap bagi buah juga pun, risau anak tolak makan nasi/bihun dll kelak.