Buasir

assalamualaikum ibu. sy da 37 hari melahirkan anak sulung sy. skg sy ada masalah buasir terkeluar, bole suggest tak cara nak kecutkan atau hilangkan buasir tu, sakit sangat ??

7 Balas

hai sis..post sis ni dh 2thn..skrg buasir sis mcmna? boleh yak share dgn sy krn sy ada mslh ni skrg.tolong sy

1y ago

hai sis. skg da okay da, alhamdulillah. cuma tak la sembuh sepenuhnya ada la kesan dia lagi. tpi tak sakit apa da. Cara sy, sy minum ubat lawas buang air besar sis. Duphalac yg btol warna putih tulisan di hijau tu sis. pastu bnykkan minum air putih dan ambl sayuran. makan buah betik juga sis. pastu sy sapu ubat batu & ubat phylex himalaya sapu kat buasir tu stiap hari. sis sabar ya, insyaAllah sembuh nti. semoga dipermudahkan sis.