Ubat buasir

Boleh tak suggest cream buasir utk ibu mengandung?saya pegi farmasi katanya ibu mengandung tak boleh pakai cream buasir tu..hari2 saya buat rendaman sitz bath tp buasir tetap tak kecut..da seminggu sakit..terkeluar je..mcm mna cara nk kecutkan buasir and hilangkan ye?

3 Balas

teruk ke sis buasir nya? kalau tahap masih boleh tahan, amalkan cuci dengan air garam. lepastu buat senaman kegel. insyallah, membantu juga nak masukkan balik buasir tu. cucian air garam tu untuk elakkan kuman. tukar panties sekerap yg boleh setiap hari

10mo ago

nk kata teruk maybe ad org yg lg teruk..saya punya terkeluar sikit..rsa la ad bnda..kadang2 je dy berdenyut sakit..saya buat rendaman sitz bath tu letak garam jugak..da dkt 2 minggu tp still tak hilang..3 hari lps jumpa doktor..doktor bg ubat masuk dlm je..da masukkan tp still same je..rsa gatal pulak bila masuk ubat..buasir tu still tak kecut..doakan saya ye🥲

saya pun baru lepas jumpa doktor sbb buasir teruk sampai berdarah. doktor bagi cream sapu je, ubat buasir tk sesuai untuk pregnant mom. better awak jumpa doktor terus. doktor akan tengok buasir awak tahap berapa and akan suggest yg terbaik

11mo ago

yeke..harap2 ble hilang la buasirnya sblm bersalin..saya da 33 week

dh try pergi klinik ke?

11mo ago

semoga cepat sembuh