simptom sakit gigi

Assalamualaikum ibu-ibu.. Sy pregnant 7 weeks ini kandungan yg pertama kali.. Normal ke kalau selalu sakit gigi..? Sejak pregnant ni asal petang hingga malam gigi merasa sakit.. Ada tak yang sama pengalaman macam saya..? Ada tak ubat sakit gigi utk ibu mengandung..?

1 Balas

Memang kalau pregnant, akan sakit gigi. Try minum susu banyak2. Masa mula2 dulu gusi sy sampai ada nanah. Puas kumur dgn air garam. Dah telan panadol biasa pun kejap je eloknya. Last2 sy pecahkan sendiri nanah tu baru laa elok. Apa2 pun kena refer dgn dentist.