Perut Mengeras

Assalamualaikum ibu ibu semua. Sy dah 34 weeks. Lately ni baby kerap mengeras. Sampai selang 5 minit sekali tapi megeras yang tak sakit. Cuma rasa macam dia jadi bola tibe tibe bulat kat tengah perut. Sy pantau gerakan baby memang cukup 10. Perlu ke sy pergi ke hospital untuk cek keadaan baby? Kerap sangat.Tukar posisi or usap baru dia okay semula tapi lepas pada tu dia buat balik mengeras tu. Kenapa ye ibu ibu semua? #firstbaby

1 Balas

jika kerap stiap 5 minit..puan kena g hsptl asap..tkut tnd awl tuk bersalin.tkut sumthing happen dkt bby..sbb tu dia alami mcmtu...nti d hsptl doc n misi.akn pntau dgn ctg machine tgk keadaan bby by graph..sm ada dia ok or x dkt dlm tu...mg dpmudahkan segalanya..aamiin