Scan kepala baby kecil dari usia.

Assalamualaikum ibu ibu semua. Saya nak tanya, siapa ada pengalaman scan baby ukuran kepala nya kecik dari usia. Sepatutnya dah 37w, tapi kepala ukuran nya baru 34w plus je. Kalau ikut graf yang doctor tanda tu, almost kat line yang bawah tu. Yg lain lain perut kaki semua doctor kata okay. Saya dah tanya kat doctor, biasa kalau kepala kecil dari usia ada apa apa masalah ke. Doc cuma cakap, maybe position baby tu buat kan dapat ukuran tak betul. Masalahnya dah dua minggu beturut turut buat scan, and yes still dapat ukuran kepala kecil. So saya tak rasa sebab position. Saya risau betul la. Sihat ke tak baby dalam perut ni. Rasa nak cepat cepat keluarkan dari perut ni kalau tak saya asyik terfikir fikir, gelisah je rasa. Saya just harap anak saya lahir sihat tanpa sebarang penyakit. Amiin amiin yarabalaamiin. Ibu ibu semua mintak tolong doakan ye. And saya dah buat details scan awal dulu. 18w masa tu. semua nya ok. Tak tahu kenapa hujung hujung ni, scan jadi kepala baby kecil pula. Kalau dia kecil keseluruhan saya takda terfikir fikir sangat. Ni cuma kepala nya kecil. Kalau ibu ibu ada pengalaman please share, baby lahir semua okay tak?

3 Balas

kakak sy dlu, hujung2 pregnant doktor kk scan kepala baby kecik jgk.. isau bkn main kakak.. hampir2 nk suh beranak awal.. last2 beranak, anak normal je.. memang kepala dia kecik budaknya..

3w ago

Ooo. Harapnya anak saya pun mcm tu. Sebab beza almost 3 minggu. Risau pulak saya

Saya plk sis kepala dia ngam ukurannya msuk 37minggu tapi perut baby kecik dri ukuran baby.. perut dy 32 lbih jak perut baby 1 Bln ketinggalan..

3w ago

Saya uri baby tak brpa kuat jdi oksigen sdh tidk kuat mengalir tmpat baby.. jdi doktor sarankan bersalin awal takut baby lemas.. skrg 37w6d.. tnggl 20 ni jmpa doktor tidk tw lgi mcm mna..