masih belum bersalin 😌

assalamualaikum ibu ibu semua , boleh minta pendapat tak ? ada tak cara supaya boleh bersalin cepat ? sebabnya dah 38 minggu 4 hari , tapi tak ada lagi tanda tanda nak bersalin 😅 risau terover due je ni , mohon bantuan ibu ibu semua ye . agak agak kalau dah 39 minggu lebih masih tak bersalin , doktor akan bagi tarikh untuk serah diri ke ?#bantusharing #firstbaby

7 Balas

Sy duedate 12/5 doktor bagi masa lg 9 hari kalau x bersalin 21/5 kena serah diri. Tiap hari kena cek jantung baby. 16/5 masa cek jantung baby tiba2 ada contraction dan bukaan 1cm. Kena tahan wad. Hari ni 17/5 bukaan baru 2cm. Harap2 cepatlah buka bukaan heheheh. Sakit x kuat sangat lg

3y ago

Thank u ❤️

sy overdue... doktor bg tempoh seminggu lagi. tetapi bila dapat tarikh baru tu sy terus amalkan roti sapu majerin. air milo buh sudu kecil majerin. makan. so, overdue 3 hari bersalin normal. senaman ketuk ketapi + cuci bilik air setiap kali mandi sbb akan duduk posisi cangkung.

Buat squad sis , bjalan . Bole cuba try bsama suami sbb sperm suami adalah salah satu peransang utk bukaan os/pintu rahim ktika ingin bersalin

Mind set sis. Jangan pk overdue. Sementara tu buat aktiviti labour. Search kt utube. Bagi la bby keluar bila dia nak sis. Yg penting sihat

kawan saya hrtu tlbih due smnggu....msk hsptl tp tiada tnda discaj... slang 2-3hari srah diri bsalin czer...

sama laa blom ad tnda lg jg ni.. 38w4d.. bykkn bt senaman je nii,

sis kena krap bjln.... exercise org mgndung...