Cara atasi kebas tangan

Assalamualaikum Ibu-ibu semua, Ada yg pernah mengalami kebas² tangan & Jari bengkak (saya search ni gejala syndrome carpel tunnel). Boleh tahu macam mana nak kurangkan kebas² ni? kebasnya jenis tak berkurang walau dah tuam ,letak minyak angin, diurut. Lagi terasa bisa di hujung jari waktu baring. Dah seminggu alami gejala ni membuatkan saya susah tidur.

16 Balas

saya kena dari trimster 2 , skg 37w4d semakin kebas tangan ni. Semoga lepas bersalin hilang sakit ini . aamiin

Saya pun sama. Dari 30 minggu sampai bersalin. Alhamdulillah lepas bersalin hilang kebas kebasnya

terima kasih atas Pendapat semua.. saya sekarang ni 35 weeks. Harap Lepas bersalin hilang

saya beli bola kecik/squeeze stress ball yang picit picit tu je. kurang la sikit kebas

Sayaa sampai dah lepas bersalin pun tak baik lg . Kena masa 2nd trimester

Minum susu utk pregnant moms. Baru kurang sikit kebas tu