Macam mana nak tahu anak semput ?

Assalamualaikum ibu ibu , ade yang tahu tak bayi semput macam mana ? Baby saya kalau menyusu selalu bunyi . Normal ke ?

4 Balas

haritu sy p klnik cek kuning anak. sy tanya doc normal ke baby bernafas laju dan perut dia beralun kuat? doc ckp normal. tapi kalau dia bernafas ada lekuk kecik bahagian bawah dada kena bawak emergency terus. rsau ada penyakit lain.

2y ago

Okk ibu terima kasihh nasihat nye

normal kot sis, sbb ank sy menyusu pon berbunyi2..risau jugak ada kahak ke apa2 ke, tapi sy ada tgok article katanya normal sbb pernafasan baby tak sempurna lagi..tapi klau sis rasa teruk sgt bunyi tu boleh lah refer klinik dulu

2y ago

Saya harap kan begitu juga . Amminn

semput dia mcm sesak nafas sis. nak bernyawa pun susah, bunyi yg ada pada newborn mcm krok krok tu sebenarnya normal. sbb anak sy yg kedua ni pun bunyi pelik tp doc check lung semua clear. dh masuk 3bulan gitu dah takde bunyi

2y ago

Alhamdulillah . Terima kasihh ibu

waalaikumussalam ibu. ibu kalau ada rasa mcm ada x kena dgn baby pls terus rfer hosp ibu.

2y ago

Baik ibu terima kasih