baby besar 36 w 3d

Assalamualaikum ibu, ada tak yang sama macam saya, scan kk tadi, sebab ada checkup. baru 36w baby dah berat 3.1kg. huhu. Dr minta saya double scan Di PAC hosp, kemudian kalau betul besar. nanti bila matang kemungkinan akan dipaksa bersalin. ada tak yang ada pengalaman? mohon share ya. tq.

9 Balas

me hahaha 37w EFW 3.43kg 😂 tapi tak tahu lah sebab maknye kecik or perut yg tak besar sangat, waktu pergi PAC (contraction & dah ada bukaan), Dr pegang perut dia estimate dalam 3.2 - 3.4kg je. so takdelah paksa bersalin or apa, maybe sebab ada bukaan (3cm dah waktu pergi PAC tu). so bersalin normal. sekali Keluar hahh 3.8kg 😂

4w ago

Sy gdm on diet. so by 40w kena serah diri wajib bersalin. tapi alhamdulillah Sy bersalin 39w3d.

Saya scan 35w6d efw 3.1kg... ni ahd ni (37w6d )scan lagy tgok makin besar tak.... tp ank2 saya yg lain pon besar2 (3.5kg ke atas) so tak tahu la kne jmpe pakar tak ... harap bersalin la cepat... kaki da bgkak sgt da ni nak jlan pon tak larat da.....saya doakan semua urusan bersalin mommy2 semua disini dipermudahkan...🤲🏻

saya 35 week scan semalam dah 2.8kg 😂 lagi 2 minggu doc suruh scan lagi sekali nak check berat baby semula. harap2 tak kena paksa bersalin la 😅kena buat exercise lagi kerap bagi sakit datang sendiri

hai . hahahahaha sama masa saya scan harituu . 36w 3.1kg . tapi dah settle refer hospital bahagian o&g dorang cakap baby 2.8kg je yang 300/400g tu anggaran sahaja

sama lah 37 mnggu bby dh 3kg,28 ni kena gi PAC utk knfomkan..kalau betul kena pksa brsalin awal atau czer 😭

4w ago

saya baru balik dari hosp. Alhamdulillah scan kat hosp 2.7kg. tapi 31.5 ni kena gi semula nak confirmkan. harapnya saya dah bersalin lah sebelum pergi tu huhu. takut kena induce 😥😥

mcm sy ada tanda contraction palsu dgn baby mngeras. scan 3.2kg admit ward terus kena induce.

4w ago

37w

Sy pun sama 36week baby dh 3kg...harap2 branak normal laaa baby...mpermudah laaa bsalin nnti...

Sy pun suspek baby besar 3.1kg 36w5d jugak kena refer pakar lagiJumaat ni 🥲

4w ago

Itulah harap ye takde ape2 la semoga dipermudahkan segala urusan kita aminnn🤲🏻

yaa saya boleh pilih czer or normal😭💪🏻