GDM ON

assalamualaikum. Haritu sangkut air gula. 2nd baby ada gdm pula. Ok doc dh advise ttg pemakanan. But still tk jumpa pakar pemakanan lg. Tp stress plk bila check sendiri bsp. Portion yg digalakkan suku suku separuh. Ya mmg baik utk kesihatan. Tp kalau sy buat, next nk tunggu makan tu, dh menggigil tahap apa. Terus yg next tu sy jd mkn byk. Tk tahu mcm mana nk control. Tlg ibu2 yg ada experience bg sikit nasihat utk sy. Buntu + Stress. Ank 1st tk kene so takda pengalaman nk atasi.

1 Balas

Sy pun ada gdm. Bykkn makan lauk je sis, nasi stay kn suku pinggan. Ayam, daging, ikan mkn byk2 pun xpe. Dan bykkn minum air masak atau air manis tp xmanis sgt