Maksud "Placenta Pus ke Aus🤔💆" ape erkk🤔

Assalamualaikum /hai,..nk tanya Ade tak yg tau maksud Placenta pus ke aus xpasti sbb tulisan doctor berlingkar² 🤭doktor tulis kat buku pink tp doktor xde bgtau ape²..check buku pink baru perasan 😁 #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

sama keadaan sy skrg.. dr tulis placenta pus.. sbb awal" pregnant, placenta sy kat bawah.. lps tu dr blg naik dh, tpi lupa tnya.. naiknya tu ada peluang melahir secara normal ke ye.. awak mcm mn? lahir secara normal ke?

1y ago

alhamdulillah sya bersalin secara normal for first baby..

AUS = anterior upper segment. Belah depan, atas. PUS = posterior upper segment. Belah belakang, atas.

2y ago

alhamdulillah

alamak .sy pn xpnh dgr ttg tu..sy tw ttg plcenta previa je😅✌🏻