Hamil 6 minggu

Assalamualaikum. haii selama ni saya tkpernah mkn folic acid, then skrg dpt tahu yg saya pregnant. dan baru mula mkn folic acid, takpa ka ye? 🙂

10 Balas

takpa....folic asid ntuk kuatkan kndungan ja..jangan ja kalau kena bg vit tmbh drh tu kalau da 7bulan doc ckp drh ok bole brhnti sbb tkut masa prsalinan nty bnyak drh

6mo ago

terima kasih 🥰

Tak pe sy pon sblm prgnnt mkn folic acid tu kdg bile ingt jek.. Cume bile dh pregnant mmng tiap hari mesti sy akan ambek sbb sy sangkot gdm bnyk ubat kene mkn..

6mo ago

terima kasih sudi jwb 😊

takpe. as long as sepanjang mengandung konsisten mkn folic acid or apa² vitamin yg doktor bagi insyaAllah baby akan cukup nutrisi & terbentuk cantik

takpe sis. saya sejak tahu mengandung baru makan folid acid. selama bujang atau lepas kahwin memang tak makan langsung. huhu

Takpa, folic acid ni membantu dalam pertumbuhan saraf tunjang bayi. 1st trimester memang penting folic acid ni

Xpe.. sye pun sblum preggy on off mkn, ble da confirm preggy bru mkn hri2.. alhamdulillah both mak n anak sihat..

takpe. inshaAllah kheyr. dalam pemakanan seharian kita pun ada folate, dalam sayur2 hijau etc.

6mo ago

terima kasih sudi jawab🥰

takpe sis. sy dh mengandung pun baru start mkn skrg dh bsalin baby okay je🥰

tak pe.. sy pun mcm awak, dpt tau prgnant bru mknn. asalkn jgn terskip selalu je😅

boleh. better late than never