6week Bby Belum Nmpak

Assalamualaikum.. Hai sya bru prgnant first bby.. Msa 6week g scan.. Cuma nampak kantung ja.. Bby belum nmpak.. Adakah awal lgi nak nmpak bby??

39 Balas

Ok sy exstaff nurse pakar gynae pantai. 1 tips nak share dgn korang. Kalau nak scan nampak clear tu. Sblm masuk bilik scan full kan bladder. Means, Mnum 1botol air 500g tu. Bile bladder full image akan clear nampak dkt screen. Lepas scan bru la korang pegi shishi.

4y ago

Time sye tahan air kencing scan x nmpak pape. Doc suruh pegi buang dlu. Bila da buang skali scan terus nmpak 😅😂 maybe sbb sye jenis rahim retroverted

wasalam, sy pun sama haritu.. second baby 7w nampak kantung je.. time first baby 5w dah nampak heartbeat semua.. so kami decide repeat scan lewat sikit dalam 11w terus nampak baby aktif gerak2 😊 tiap anak tak sama kdg2 kedudukan rahim pun buat tersorok dr kata hee

sy isnin bru nk g kk sis esok da msuk 6w tkut juge tak nmpk tp rsenye kne minum air bbyk lah klu scan nk nmpk, ssblm ni klu sy nk scan doc mesti ty you dah kencing ke lpas tu i ckp yeah die kate patutlah😂tak nmpk jdi buat tvs

Sy dctr kta cm nmpk xnmpk..tp dia jns xpuas hti..dia sruh thn nafas..dia tekan .dgr bnyi dup dup..😍😍dia kta mgkn sbb bladder sy xpenuh..so xclear sgt..tp dctr pretty sure dia nmpk ade..cuba t check ble bladder awk penuh

Normal tu...tunggu lagi 2 minggu macam tu..sy scan mula2 pon masa 6 minggu..mmg xnampak ape lagi...lepas tu scan semula masa buat buku pink(8 minggu)..dah nampak baby kecil lagi tapi aktif dh bergerak2😊😊

Masa saya pergi confirmkan pregnancy dalam 6th week. Doc kata awal lagi nak scan and xnampak kalau buat. Dalam 11th week should be okay 😉 tp saya choose to do on the 9th week

Mungkin.. Sbb saya dlu scan 7w 3d da ade heartbeats.. Xpe sis.. Kdang org cepat... Kadang lmbat.. Banyakan berdoa dan banyakkan rest

Kalau ikutkan blh nmpak bby. Tapi tengok jenis mesin.. ada mesin yang boleh ada mesin tidak boleh. Saya 7 weeks baru nampak....

Tgok org sis. Jangan fikir sangat ye 😘 saya pun haritu nampak kantung je. Nanti scan lagi sekali nampaklah seketul hihi

Normal sis.. saya pernah scan msa 6 minggu tu baru nmpak mcm ni je.. jangan risau ok.. 😊 #positivethinking