Pergerakan baby

Assalamualaikum hai semua nak tanyaa. Saya dah 33 weeks tapi baby kurang aktif bergerakk. Nak buat pengiraan gerak pun susah. Ada sesiapa berpengalaman macam ni ? Risau rujuk kat hospital alasan baby tidur or normal. Hmm

7 Balas

sama ja kita dulu time 33 weeks siang kurang aktif , mlm aktif try makn makanan yg manis or pedas klau baby tu tidur kasih bangun tpi kadang2 baby tendng x kuat just tendng manja2😂

sis try makan benda manis ataupun minum air sejuk . kadang baby siang kurang aktif , malam aktif . kalau tak cukup 10kali pergerakan , refer hospital ye .

Saya kalau baby kurang gerak, saya akan try makan manis or minum air sejuk or else saya pegang je perut mesti dia respond ☺️

Try minum sejukkkk. And interact dengan dia. Baru kelmarin jadi kat saya. My sis advice macam ni, alhamdulillah baby respond.

borak2 dgn dia...,usap2 tmpt kat mn dia berada...misalnya dpt rs kepala or buntut dia usap nanti dia akn bg respon...

try minum air sejuk / usap perut tu / buka surah . insyaallah baby bagi respon

4y ago

sebab awal lagi , memang awak susah rasa pergerakkan baby

nk srh baby bgun sng je.. sis mkn kudap2..