Ketulan darah

Assalamualaikum hai, saya mengandung 21 minggu. Baru2 ni lepas bersama suami, kami perasan ada ketulan darah ni. Kenapa yea? Ada ibu ibu yang pernah terjadi tak? Lepas tu lendir dengan air mani warna coklat coklat tapi makin lama makin jernih. Bahaya ke tak? Risau

Ketulan darah
12 Balas

Refer dgn doc ya. Sy bleed masa kandungan 5 minggu -26 minggu. Mula2 doc kata threatened miscarriage and advised utk jgn bersama suami buat sementara waktu. Tp masih jg bleeding n then kena ref ke hospital. Masa doc buat thorough check, doc jumpa polyp. Kalau jumpa doc, bawa skali gmbr ni utk tunjuk ya.

5y ago

Explain further polyp tu boleh ? Baca kat google kurang faham. Huhuhu

Better stop dulu. Takut uri rendah atau rahim tak kuat. Nanti try refer doc pasal darah lepas bersama.

5y ago

🤗

Sebenarnya tak boleh bersama.. Seblm bersalin disarankan itupun kena ikut arahan doc dulu

5y ago

Doktor cakap boleh bersama asalkan take safety step but dah ada ketulan tu stop dulu sampai jumpa doktor

Terus ke emergency hospital 🤗 selalu nye mmng gitu doc akn ckp jngn ditunggu-tunggu

5y ago

Tk perlu tunggu next temujanji dngn doc

Klau uri duk bawah xbleh bersama jgk...bahaya pd kandungan...sis dh scan blom...

5y ago

Minggu lepas dah scan tapi ketulan tu a few days after scan.

kene refer doc sis.. bleeding mcm ni xpatut jd sbb kandungan dh byk mgg..

5y ago

True.. check pun usually bleeding on 1st trimester tapi ni dah 22 minggu. I will go check don’t worry 😉

Any sex rasanya should be stop dulu. Check dgn Dr.

5y ago

Will do, dah cakap dengan husband stop dulu sebab tak tahu reason kenapa.

Terus ke hsptl pun.better stop dlu bersama suami

5y ago

Already stop for a while bersama suami and tengok bleeding ni continue or not tapi time tu je.. tak ada sakit. Still kena g hospital ke sis?

Better refer to doc. Takut ada polyp

5y ago

Polyp tu macam mana?

Next time privatekan gmbar

5y ago

Opsss sorry, my fault my fault. Thank you tegur.