Any Petua. HELP!

Assalamualaikum hai parent semua. Boleh tak share tips atau petua untuk bersihkan puting botol susu yang berkerak tu. Geli laaa. Da puas sental pon masih ada saki baki nyaa. ?

13 Balas

puting botol kena tukar 3 bulan skali , lemak susu tu kalau susah ditanggal kena tukar baru .. x dpt guna lagi dah .. sbb tu baby habis je menyusu trus rendam puting susu tu .. sterilize kan puting dgn botol tu kerap .. botol plastik kena tukar 3 bulan skali .. botol ppsu , kena tukar 6 bulan skali ..

Kalau boleh beli baru lagi elok. Berapa la sgt puting botol tu. Pastu jgn guna sampai 3 bulan keatas. Tak payah nak susahkan diri nak sental kerak tu bagai

Selepas baby menyusu terus basuh botol n puting..lps tu rendam dgn air panas..Puting tu kalau blh setiap 3 bulan tukar..tk elok untk baby nnti sakit perut

4y ago

Haaa thankyouu thankyouu

Sye setiap 3 bulan tukar puting botol susu huhuhu. Botol tukar 6 bulan tp kalau condition botol dh calar atau kuning sye terus tukar je

Ptua arwah mak sy klau nk btol bersih kna bsuh dgn beras.. ambil beras skit pstu goncang btol tu insyaa ALLAH berkesan..

4y ago

Try tau☺️

saya kalau dah ade nampak kerak terus tukar baru pasal kita nak gosok macam mana pun tak kan hilang

beli baru...sbb da sental pun x bersih jgk, kan..huhu

4y ago

Tulahh. Da beli

Berapa lama dah pakai? Botol susu kena selalu tukar

4y ago

6bulan tukar puting tukar botol. Tapi cam selalu tukar puting.

Sebaiknya beli baru je sis😃

4y ago

Da tukar baru dengan botol botol skali. Hehe

beli baru sebaiknye