UBAT.

assalamualaikum , hai mummy² semua ... saya nak tnya .. usia kandungn sy skrng dh 20w1dys....dan skrng sy sakit tekak batuk dan selsema ..boleh tk saya mkn ubt batuk atau ubt yg brkaitan dgn skit sy ? sy tk pergi check lagi sbb baru hri nie rasa sakit dan kalau belarutan sy akan pegi check....nk tau boleh ke tidk ye ? terimaksih yg menjwbbb

4 Balas

Sy pernah ambik bisolvon tapi 2x je la.. by right mase pregnant mmg x elok ambik ape2 ubat tapi kalau teruk sgt ambik la sket

4y ago

tulah sy memang tk lrt ikut suami memang nk bagi mkn paracatemol sbb bdn panas tapi sy tk berani ambk .

Tak boleh. Cuba try makan strepsil atau fisherman friend utk sakit tekak. Kalau selsema beli yg ubat sedut hidung tu je.

4y ago

yaallah terimakasih sis atas petua itu ...

Pergi farmasi cr ubat batuk name PROSPAN....yg tu slmt utk ibu hamil n ibu mnyusu

Kena check dgn doc ape ubat yg sesuai utk ibu mengandung.