Sakit contraction

Assalamualaikum.. Hai mamy2..nk tanya kpd mamy2 yg dah berpengalaman dlm melahirkan ni.. Mcm mna ya rasa sakit contraction tu.. Nk tau jgk dah dekat nk bersalin ni boleh jgk siap sedia klau dah mula rasa contraction.. Adakah sakit contraction ni mcm senggugut atau mcm mna🤔saya dah 36w 3d first pregnancy. #firstbaby

14 Balas

Sakit yg tak terjangka akal fikiran 😂 Klu sis rasa sakit yg boleh sampai menangis itu la contraction sebenar. Tp Klu sakit2 yg masih boleh tahan tak sampai rse nk nangis itu false contraction.