Berat badan tak naik2

Assalamualaikum good am.. Nak taw normal ke kndungan 27 week 3 hari berat badan IBU 57 kg??? Ada msalah tak? 😌😔

8 Balas

saya 4bulan xnaik..tpi doctor kata jgn berat turun tu bahaya..kalu maintain jer okey lgi lar walupun xnaik..lepas kandung masuk 5bulan terus naik 2kg setiap bulan tpi ni kandungan dh 8 bulan..heheh ternaik 3kg plak...

dulu saya pun mcm tu sis. berat maintan,tp bila dh masuk last trimester terus naik mndadak smpai 7kg. asalkan semasa scan doc check baby membesar dgn elok,sis tk perlu risau. terus amalkn pemakanan yg seimbang

4y ago

saya bersalin mnggu ke 38

brt ibu brapa sblm ni..? ada jmlh pertambahan brt yg sptutnya spnjg pregnancy..tp sy xigt brapa..ibu boleh ty nurse time check up nnti.. tp yg pastinya kalo naik byk2 kg sgt..mmg xboleh.. 😅😅😅

Wassalam dear... Kne tgk brat bdn sblm mgandung brapa.. Klu ada pningkatan sdikit stiap bln ok je.. Tp klu sblm mgandung dah mmg 57kg, should be worry la sbb x naik2... #TAPSupermoms

sy pregnant ank sulung naik 2kg je...tu pon naik mase 34 mggu then 36 mggu bby klua dh....

4y ago

bby nk klua sis...sy mse tu bby mngeras then pg hsptl check dh bukak 1 cm doc ckp xpela klaw bby nk klua kite bg kluar🤣...so dduk la wad 2 hri cmtu bby klua..tp mse dduk hsptl tu perut ok pulak...doc bg klua sndri je xde msuk pape ke ape...smpai air ktuban sy pecah sndri...lpstu bslin..

Sma mcm sy sis.. Berat msa buka buku pink 57kg skrg 30w berat 57 kg jg

sy 39 week berat badan 58 je sis 😂

atas 20w kene naik 500g seminggu