ruam ke kulit Kering???

Assalamualaikum, dn hi.....ibu ii smua ini ruam ke kulit Kering ya? Saya keliru . Ape perlu saya buat? Perlukah saya tukar sabun mndian? Mintk pencerahan ibu ii berpengalaman ☺️ #youngmother #babyfirst

ruam ke kulit Kering???
8 Balas

kulit kering tu .kalau biar jadi ekzema .mcm anak saya dulu .then pergi klinik dktr bagi aqueous cream utk lembapkn kulit baby . yg dh jadi ekzema tu dktr bagi hydrocortisone cream .tapi yg hydrocortisone ni ubat terkawal .pakai atas suggestion doktor je kalau nak letak kat baby .baby saya masa tu memang teruk ekzema dia .tapi bahagian lain2 yg otw nak kena tu memang kerin mcm ni .dktr suruh letak aqueous cream .

Ruam kulit kering. Sapukan lotion utk elakkan dia menggaru. Benda mcm ni yg buatkan bby x selesa. Pakai krim yg sesuai dgn kulit bby. Mcm sy, sy suggestkan sudocream ni, sb dia lembab dan menyejukkan kulit.

Ini ringworm sis, anak saya pun kne. Klau KKIA diaorg bg ubat sapu je. Tp okay la kurang sikit. Cuma Payah nak hilang parut😭

4y ago

Cuba guna sabun sebamed

Sapu Allano lotion sis.mmg menjadi.byk kegunaan,selamat utk baby hingga dewasa.organic tp murah.(010 520 6485)

Anak saya Ada Macam Ni dekat tepi2 hidung. Saya sapu Cetaphil lotion. Esok hilang dah. Kering kenkadang

Anak sy mcmni juga. Saya sapu lotion anakku extra moist. Ok.

Waalaikumussalam, ruam tu sis

Kulit dia mcm kering ja sis.