Serah diri awal

Assalamualaikum dan hi semua.. sy skrg masuk 35w dan due sepatutnya januari 2024.. baru2 ni scan pakar di kkia utk kali ke dua, ukur lilit kepala dan perut bby masih besar dan nk d rujuk ke o&g tp pakar o&g kata x perlu lg temujnji sebaliknya d arahkn utk trus ja serah diri.. so sy d bagi tarikh 27hb dec ni ngam2 37w utk serah diri dan akan d induce..ni kandungan ke 4 dan first time kena induce klu x turun tanda. byk yg sy baca induce ni lg sakit berbanding contraction semulajd tp ada jg yg x da rasa sakit apabila d induce. mgkn lain org lain kesannya kan tp tu la dlm kepala ni asyik memikir nti mcm mn😅hari2 sy berdoa spya sy turun tanda dekat2 nk serah diri tu spya x perlu d induce🤭doakan sy ya ibu2 semua..semoga doa yg baik2 akan berbalik pd ibu2 yg bakal melahirkan jg🤲

14 Balas

semoga dipermudahkan dan selamat bersalin. berat baby berapa?

9mo ago

oo sbb baby besar . semoga awak dan baby selamat. dipermudahkan dan senang bersalin. awak buat la senaman utk buka laluan tu. mne tahu tak perlu induce. org ckp induce sakit

Moga dipermudahkan sis..sy pun due January2024

semoga segala urusan di mudahkan ,amin

Amen