Anak menyusu badan dan saya pregnant

Assalamualaikum.. dan Selamat Sejahtera, sy bru pregnant 4 mggu anak ke 4, anak ke 3 sy masih menyusu badan bln 1 nnt msuk 2 thn, xpe ke klu sy truskn penyusuan ataupn sy perlu slow² tuk wean off ? 1st time ank direct bf n pregnant plak, ank 1st n 2nd dua² fm, tu yg brtanya sbb xtau nk buat ape.. ade spe² yg berpengalaman dlm hal ni bleh tlg bg pendapat..

1 Balas

waalaikumsalam, boleh teruskan sehingga usia ank 2 tahun selagi ibu tiada apa² komplikasi waktu pregnant sebelum ni. if ada rasa cramp,bleeding or contraction sebaiknya stop. boleh dapatkan nasihat dari doktor yg merawat puan.