berapa week bersalin twin?

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. nak tanya pengalaman ibu2 yg pregnant twin..korang bersalin berapa week? kalau xde masalah mmg tgu smp 40weeks ke? ni anak sy yg ke 4&5 insya allah..anak yg sblm2 ni sllu overdue.tu yg risau ni..sy pregnant twin jenis dcda & xde apa2 masalah..

1 Balas

Twin biasanya doktor akn sruh bersalin awal, xkn sampai 40minggu, kwn sy 37mnggu doktor sruh bersalin dh

4y ago

Yep, tp biasanya mmg akn keluar tnda sendiri nk bersalin tu, sbb kembar kan, ramai yg lahirkn kembar prem, tp baby Alhamdulillah ok, moga dipermudahkn urusan sis, selamat melahirkan