Ovarian cyst

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Saya baru jumpa doc semalam.. 8minggu 4 hari.. Doc scan baby dah ada heartbeat.. Tp dapat kesan cyst 3cm juga.. Apa yg kita boleh buat utk kecik kan cyst tu? Bahaya ke.. #firstbaby #pleasehelp

10 Balas

Sis sy pun baru first scan haritu 4w6d.. dr scan ad dua cyst, both below 2cm. dr kata tak perlu risau sbb dy akan hilang nty once baby makin mmbesar but still dr akan check la perkembangan cyst tu everytime scan. Dr just pesan jgn stress, sbb stress may trigger cyst to develop. Insyaa Allah sis ok je 😊