Bersalin Normal

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Maaf soalan saya pelik sedikit.. Kalau kita bersalin normal, adakah tube akan dimasukkn di saluran kencing juga?

12 Balas

Sy 2 kali beranak. 2 kali juga kna cucuk tube kencing tu. First beranak, sy terkencing masa cuba meneran(sepanjang dekat labor room sy mmg xda rsa mau kencing, xtau pulak masa cuba meneran terkencing 😅). Jadi nurse pasang utk keluarkan air kencing. Beranak second time, saya mmg mau kencing teramat sgt atas katil. Sy tnya nurse, mcmna sy mau kencing. Skli dia srh kencing atas tilam sja. Nnti dorg tukar dia ckp😅. Trus kecut rsa mau kencing. Hilang sudah.😆 last2, sy minta doktor ccuk tube tolong keluarkan kencing sbb mau kencing tp xkeluar. Kesakitan pasang tube tu, xda la sakit mna. Chill sja mommies