Bersalin Normal

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Maaf soalan saya pelik sedikit.. Kalau kita bersalin normal, adakah tube akan dimasukkn di saluran kencing juga?

12 Balas

Kalau mcm sy bersalin bulan 6 aritu tube kencing diguna sekejap utk keluarkan air kencing.. Mgkin masa tu berkait dgn utk cptkan bukaan. Lepas selesai brsalin tube kencing tu dipakai lg sb proses nak mudah keluarkan uri.. Tp ni pengalaman bersalin no 4. Sblm2 ni mmg xde guna pun. Kecuali anak 1st ada sedikit komplikasi sy xbole normal kencing. Pundi kencing jammed. So sy kna pakai tube tu xsilap 2,3mgu lepas bersalin.. Huhu..