minyak kelapa dara

Assalamualaikum dan hi mommies. Nak tumpang tanya, betul ke elok minum minyak kelapa dara? Ada kawan bagi hadiah, kata elok minum utk mudah bersalin dan kesihatan. Tp saya macam takut pulak 😅 first baby, so tak tahu sgt. Saya 36 weeks skrg

minyak kelapa dara
8 Balas

Waalaikumussalam, boleh je amalkan sis. InsyaAllah, Ada khasiat nya. Tapi kalau ikut perubatan modern, Dr emelda pernah ckp masa dlm rancangan "Tanyalah doktor emelda", minyak kelapa dara memudahkan bersalin tu tiada bukti, kata Dr tu overclaim.

Dr pngalaman sy memang elok...ank no4 36mngu sy strt amal kn.kul 2pm sakit 5mnit kul 5pm smpai hsptal kul 6.45pm dh bsalin tanpa koyak tnpa jahit...skrg ank dh 4bln.ank2 yg lain dua ari kt hsptal baru bsalin tiga2 ank kena jahit..

4y ago

Okay sis, saya cuba mulai harini 😀

Minyak kelapa dara brand ni insyaAllah okay. Sy amalkan tak pernah sembelit lagi la. Now baru 8month. Baru sebulan consume hehe. But, still kena rajin buat cara2 yang mudah bersalin yang lain juga. Sementara masih larat😂

4y ago

In shaa Allah, sy pun baru nk cuba amalkan. 😀

Elok..sepupu sy mkn..katanya mudah bersalin,kulit cantik,kuning pun kurang...dia pun suruh sy guna minyak kelapa dara ..

4y ago

Ok lega dgr hehe. Esok pagi sy start lah minum. Harap ada effect lah sbb sy dah 36w, mmg tggu masa je 😂 tq siss

Skrg sy 22w..sy mkn d'aura softgel..nnti nk Try yg ni pulak..semoga mudah&cepat proses bersalin nnti.

4y ago

Ank 1st mmg sapa2 pun nervous dear.. Sy yg ank no 6 ni pn Still rsa nervous sbb dh tahu mcm mne sakitnya nk bersalin..😓

Elok minum kelapa Dara...sbb senang masa bersalin Dan kepala baby..nmpk bersih...

4y ago

Ok sis. Sy cuba mulai harini.. tq sis 😀

Sy pn minum minyak ni.. Skrg sy da 37w.. Org ckp mudah untk brsalin nnti..

4y ago

Okay. In shaa Allah dipermudahkan. Sy cuba harini.. 😊

Mmg elok ni.. lbh2 sis skrg tggu hari..

4y ago

Ni kawan saya hadiahkan, tapi dekat fb byk dah seller online