Gula Tinggi

Assalamualaikum. Check up baru ni saya minum air gula. Dan harini baru dapat result dari KK mengatakan gula tinggi. Ada suggestion dari ibu ibu dalam ni tak, susu apa yang bersesuaian untuk ibu mengandung yang gula tinggi ni? And makanan yang besesuaian?

1 Balas

post ni dah 3 bln, tp nk jwb. 😁 Beli susu yg tanpa gula dan kandungan karbohidratnya kurang drgpd 15 gram. Makan ikut diet suku2 separuh. NO SUGAR and LESS CARBOHIDRAT diet. Makan sayur dulu baru mkn menu utama, makan buah kemudiannya.