Alahan Trimester Pertama

Assalamualaikum. Boleh minta bantuan ibu2 utk share tips bagi mengurangkan alahan yg teruk di trimester pertama? Alahan pada bau tumis terutamanya. Gambar pun tak boleh tgk... Dan makanan yg sesuai utk legakan alahan...

2 Balas

Saya pun kalau alah bau ke makanan melayu ke, terpaksa lah makan western 😂😂😂 Asalkan ada sayur… Banyakkan makan buah2… Saya suka makan epal hijau. Sebab tak manis sangat tapi ada masam2 sikit… Takyah makan asam, better makan masam2 dr buah2 je

Elakkan daripada apa yg kita alah tu. Try & error apa jua makanan ye