Tips kek kenyang utk ibu hamil

Assalamualaikum, bole tahu tip sahur yg sesuai utk ibu hamil kekal kenyang dan bagus utk bayi? Sbb bila sahur nasi mesti cepat sgt terasa lapar 😅#pregnat7m

16 Balas

sy 33w.. time sahur sy mmg X mkn nasi, makan pasta2 alhamdulillah smpai ptg xde Rasa lapar ke ape..

sy makan kurma n minum susu tu mesti ada, yg lain tu sampingan je mcm roti or biskut

1y ago

kiranya sahur mmg tak mkn nasi lauk2 ye.

minum susu + oat + kurma. Alhamdulillah tahan sampai berbuka

Saya makan nasi, kurma 3 biji and susu 1 gelas penuh.

makan buah kurma dgn jumlah ganjil

1y ago

selain kurma ada mkn apa2 lgi ke? bayi dlm perut okay je ke kalau kita mkn kurma je eh

Overnight oat

1y ago

Setuju