Berat tak naik

Assalamualaikum. Berat sy skrg 40kg/41kg. Kandungan 9W++, nak tanya, berat akan naik jugak ke nanti? Sy dah makan byk pun masih jugak berat susah nak naik. Risau jg sbb dah nak dekat underweight. Sebelum pregnant berat dalam 44kg. Dah pregnant makin turun pula padahal sy makan ja, takda alahan muntah kalau nak makan apa2.

6 Balas

sme la sis . sy kategori underweight juga. berat maintain je 40kg wlaupun alahan ringan je. makan pun okay je. tpi ntah la berat xnaik. nk msuk 14ww.

2y ago

Tuu laa risau juga kalau terlalu kurus dan ringan ni. Harap2 naiklah berat bdn kite nnt sis.. Insha Allah Amin🥺