Epmom berjaya

Assalamualaikum. Berapa kli sehari kena pum.tgh mlm kena pum jgk ke? Boleh share jadual pum epmom. Dan mkn apa nk bg susu bdn byk?#seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

3 Balas

masa 1st baby sy epmom. sy berjaya jadi epmom smpi usia baby setahun 2bulan. stop sebab doctor advise masa tu pregnant 2nd baby. masa awal2 awak jadi epmom je awak kena consistent pump 2j sekali. satu sesi max 20min. lepas baby 3m tu awak dh boleh pump 3j gap setiap sesi including malam. xboleh skip. min pump sehari 8x. max pump sehari 12x. make sure pump dlm masa 24j. makanan ni awak boleh makan apa2 je. yg penting bila awak mkn awak happy. bila awak happy itu yg akan boost kan pengeluaran susu bdn awak. air kosong awak kena minum sekerapnya nya atleast 8gelas sehari. awak boleh minum setiap kali sebelom dan selepas pump

hi. sye epmom. masa bru bersalin sye pump susu 2jam sekali. termasuk tgh mlm and pagii. jadi epmom nii jgn malas bangun mlm. sbb mlm lah wktu susu byk. boleh buat power pumping. now ank sye dh dkt 6bulan sye pump setiap 4jam. termasuk tgh malam. nak susu byk x perlu mkan apa2 yg penting jaga demand and supply. mkn secukupnya, makan makanan berkhasiat. makan makanan yg awk suka. mnum air masak byk. yg penting jgn stress. jadual sye - 8 pagi 12 tgh hari 4 ptg 8 mlm 12 pagi 3pagi

epmom perlu kerap pump sbb susu blh drop dgn cpt sbb tiada rangsangan drp bby. jadual.mgepam perlu konsisten, air kosong perlu cukup, tdo cukup n jgn stress. Sela masa pump biasanya setiap 2jam sekali