Bayi Sembelit

Assalamualaikum.. Bayi saya baru berusia 12hari..campur bf dan fm. Tapi dh masuk 2 hari x berak. Perlu tukar fm x. Tq mommies.

2 Balas

Kenapa bagi fm mommy? Baby baru 12hari, demand baby tinggi ke? Cuba kerap susukan setiap 2jam sekali or bila perlu, nanti susu mommy akan increase ikut demand baby. Yg penting mommy jgn stress².. mommy yg breastfeed ni selain boleh buat antibody baby kuat, mommy boleh jimat duit dari beli susu fm. . Bagi susu fm ni yg eloknya baby berak hari². Klo fully breastfeed, baby xberak seminggu takpe, normal sebab susu ibu mudah dihadam. Try stop dulu fm. Teruskan susu badan dulu. . Cuba google senaman kaki, kayuhan basikal untuk baby sembelit & urutan i love u untuk legakan kembung baby.

Better sis fully breastfeed..kalau tak cukup susu badan sis makan booster..lagi murah dari beli formula.