Perut mcm mengeras kejap2, kdg2 rasa perut tegang mcm belon dlm a few minutes😅.. normal ka korang?

Assalamualaikum bakal momies semua. Sy skrg 22 weeks 2 day. normal ke ya skrg klau kita rasa prut kdg2 mengeras, kdg2 ad jugak rasa tegang mcm belon ..tapi dlm beberaoa minit ja.. kdg2 lps kita mkn pun ad..time biasa2 pun ada..tapi x rasa skit ,cuma rasa mengeras tegang gitu ja.. normal ka x ya. Cuba momies sharing ..korang mcm mana?

3 Balas

Yes saya pon start 20 weeks tak silap. Skrg dah 22 weeks. Time nak tido kalau nak beralih badan ke kanan atau ke kiri ha start lah mengeras mula2 cam risau sangat knp ni tibe2 perut keras, firstmom kan macam2 muncul kat pikiran ni. Tapi die mengeras kejap je pastu die ilang pastu esok die dtg balik😂 bile consult dgn dr, scan baby sihat alhamdulillah, selagi takde bleeding ape ape saya tak risau dah hehe.

1y ago

Hehehe sama sama awak, amin ❤️

Sama juga. Sy dh 21weeks, td bgn tidur, tetiba rasa perut keras area bwah pusat, ingatkn mybe baby tgh moving.

saya pn rasa cm ni..skng 21 mggu

1y ago

ha ah ..saya pun..heee..tqq awk sudi respond..Lega sbb tau pnglmnn n prkongsian org lain juga. sy ni first mom jd bnyk bnda xtau kena tnya jugak.hee